Lite om Mig.

Hej hej hallå!

Jag är Thess och lever sedan snart två år tillbaka lchf, ville bara testa och se om man vart pigg som de utlovades. De var all, och nu sitter man här två år senare och har tappat 120-140kg på dessa år. Min inställning när jag börja var att jag vill bli pigg, jag vill orka leva, och skulle jag tappa nårga kilo skulle nog jag inte dö av de. De gjorde jag inte heller! Jag har ALDRIG mått så här bra och varit så här pigg!

Jag finns på instagram alvin78

Där finns blder om de inte går att ladda upp via appen och lite andra bilder under min resa och mitt liv, lite som här för de är de Min blogg kommer handla om Om mig hur jag känner mår och lever!

KRAM KRAM

Thess

Annonser

30 thoughts on “Lite om Mig.

 1. Hej Tess, jeg har delt denne side på den svenske og danske LCHF gruppe på Facebook. På den danske har du fået 18 Likes på 2 timer 😉 Hurrraaaaa for dig !!

 2. hej jag undrar så vad jag gör fel som du uppenbarligen undvikit >Först o främst vill jag bara säga grattis att du har lyckats och varit så stark och beslutsam det måste kännas underbart!!sen undrar jag vad som kan vara felet jag gör som inte går ner har kollat ”allt” på nätet angående LCHF och tycker jag vet vad det handlar om men ändå går jag inte ner.Det som är positivt är att inte vågen går upp upp upp som dem gjorde innan jag startade med LCHF(har kört på det i 3 månader nu)utan jag står still på samma vikt ,men det var ju inte det som var meningen jag vill ju gå ner.Misstänker att jag äter för mycket ost och för mycket mandelmjöl.Skulle vilja höra med dig ,,,din frukost säger du är 2 ägg med majonnäs oftast ,sen då är du mätt till middag då eller äter du lunch också ?hoppar du helt över mandelmjöl och kör ett minimum med grädde o fet ost eller vad som nu kan vara boven i min kost.Är det något du har lärt dig att undvika av lchf kosten som stoppar upp viktnedgången?Vore jättetacksam om du har tid o lust o komma med lite råd du som helt klart har lyckats att hitta en fungerande kost och än en gång grattis är grymt imponerad du är så snygg o förstår så väl lyckan du måste känt när du var en i mängden bland icke tjockisar härligt!!!

  • Hej Ewa!
   Tack! De som var boven hos mig var grädden. Drack galet mycket kaffe förut vilket jag inte gör länge, och med galet mycket kaffe kom även galet mycket grädde. Försöker ha så lite grädde och cream fraiche i maten som möjligt, naturligtvis i vissa saker går de inte att undvika men mejeriprodukter kan vara boven! Ost och smör är inte farligt oftast så gått som noll kolhydrater i de så de kan man äta med glädje! Sen kör jag hyfsat strikt iallafall nu sista halvåret. Men tro mig de går segt! Har även kombinerat lchf med 5:2 för att tappa dom ”sista” kilona! Ingen lätt match vill jag lova men skam den som ger sig, sen kan de även vara att du innan kört andra dieter som pulver eller liknande! Håll ut de kommer!
   Nej äter lunch och något om jag orkar när jag kommer hem på kvällen. Men oftast äter jag inte frukost. Gillar att sova en liten stund extra istället! Så oftast bara lunch och middag! 😀
   Hoppas du fått lite svar på frågorna! 😀
   Thess

   • tack snälla för att du tog dig tid att svara men jag tycker ju inte att det gått så väldigt segt för dig du har ju gott ned massor.Det är sant dock att kaffe kan vara en bov i det hela men en morgon utan kaffe verkar vara helvetet på jorden bara att tänka tanken gör mig deppig.Men kokt ägg eller ägg i alla former verkar ju vara bra .Funderar på om jag äter för stora portioner skulle verkligen uppskatta om du skulle kunna tänka dig o o o sätta upp några dagar av din egna matsedel så det går att härma dig exakt för du har ju verkligen lyckats ska försöka o lära mig dricka kaffet svart för det finns väl inget som påminner om grädde eller fet mjölk som är mindre kolhydratstinnt?kram o tack igen för att du svarade och är inspirerande!!

   • Klart jag tar mig tid 😀 testa att mixa osaltat smör i kaffet! Typ 2 msk smör och mixa i en blender, (nu tänker du säkert usch smör i kaffet, så tänkte jag med!) men om man vispar grädde förlänge så blir de ju smör så de smakar samma! Sen mer fett i maten så mättar de snabbare och håller längre! 😀 lite extra smör i såsen.
    De kommer komma matsedlar och liknande. Ska fixa med allt sånt efter nyår. Hoppas på att fixa en hemsida med blogg och allt möjligt! 😀 portioner får man testa sig fram. 😀 Men som sagt hoppas på att hemsidan blir av ganska snart efter nyår! Håller på att kollar priser och sånt! 😀

    Tack för att du läser!
    Thess

 3. Hej!
  I mjölkprodukter (förutom i smör) finns ett protein som triggar igång insulinet vilket leder till att du stannar upp i vikt. Om jag ska gå ner i vikt med LCHF kan jag äta max 15 kolisar per dag. För att speeda på det lite så kör jag med periodisk fasta. Jag äter max tre ggr per dag under max 8 timmar. (Oftast två ggr under 6 timmar.) jag känner mig aldrig hungrig så det fungerar för mig.
  /Elin

  • Tack Elin! Ja något måste göras! Kör 16:8 nu dock är de nog grädde och sånt som gör de! Blir mer beasås och kött och ägg helt enkelt!! 😉 Tack så jättemycket för tipset!
   Thess

 4. Hej.. Hittade just din blogg.. Trevligt att följa med fin viktresa.. Och vilka resultat …WOW grattis! Finns kanske hopp för mig oxå 🙂 skulle gärna vilja följa dig på instagram men hittade dig inte där. Mvh: Sabina

 5. Hej Thess! Hittade din blogg via Biggest Loser på facebook. Fantastiskt och inspirationsgivande är det som du har gjort. Själv har jag gått ner sakta, sakta men skalat bort 21 kg, so far. Mer ska bort, har ca 25 kg kvar. Har varit sjuk hela vintern och inte kunnat träna men börjar känna mig frisk igen. Kul med inspiration och tips, ska dra ner på grädde och creme fraichen genast. Svart kaffe är gott också. 🙂 Har kört lchf i snart 3 år och aldrig mått så bra. Mitt sockerberoende försvann och även min IBS blev bra. Det är så underbart!! Vill bara säga till andra som provar, ha tålamod, har du ätit enligt låg-fett-metoden under en längre tid tar det en stund för din kropp att lära sig bränna fett. Kan du inte lägga upp en före och nu bild så vi nytillkomna får se hur bra man kan lyckas med LCHF. Hoppas du blir pigg snart från op:en och bra jobbat. GIRLPOWER!!!

  • Tack tack!! Ja tålamod är något vi inte är bra på. Men köra man som du säger ett tag till så kommer de. 😀 ska göra detta är fixat liter nya före och efterbilder under dagen. :-D. Tack igen
   Thess

 6. Hej Hej! Du är otroligt inspirerande! Kan du tipsa om hur man kommer igång LCHF? Jag väger 80 kg ungefär och är 170, och vill gå ner ungefär 12 kg. Vet du hur jag ska få tillbaka “den dära brinnande viljan som får en att känna bra/nå sina mål”? Jag körde på innan LCHF, gick ner 7 kg (vägde då på nyåret 82) och vägde efter 1 månad ungefär 75 kg, fast tog paus i Februari, och sen har inte haft orken att fortsätta. Har du några tips på hur man kommer igång igen?

  • Tack tack, stressa inte, ta de lungt, gör de till din vardag. Lägg upp veckomatsedel. Handla och njut av de man får äta. Vet att de är jobbigt i början, men de är jobbigt efter två år också. Men har man tagit beslutet så har man, jag önska jag kunde öppna ett camp Thess, där man kan ha en inkörnings period hos mig. Och sen ut i världen. Men de är drygt man saknar massor och ibland känns de hopplöst. Vågen står still och så vidare. Men jag lovar att om man känner efter så mår man bättre än någonsin och de är de som får en att välja lchf som livsstil. Inte bara diet. Ta en dag i taget. Ge dig själv beröm på vägen. Ta emot beröm! Belöna dig med tex en pryl inte godis eller bulle utan någon pryl! Hitta någon att köra med. Två äter roligare än en. Och återigen stressa inte!! Jag är expert på att stressa! Vill allt på en gång. Men så fort jag lugnat ner mig släpper de alltid! 😀👍
   Tack igen!
   Thess

 7. Först måste jag gratulera och jag tar av hatten.
  Jag vet hur det känns den resa som du har haft och som sagt jag är väldig glad för din skull. Apropå varför jag säger att jag vet hur det känns så tar jag lite kort: När 2013 slog in slutade röka och började samtidigt med min resa på att gå ner. Hittils har jag gått ned ca: 70 kg behöver 20 kg sen är jag nöjd.
  Den känslan går inte beskriva hur det känns, när man har tappat så många kg ( man måste väga som oss för att förstå känslan när man återkommer till sin normalvikt). Det är fantastikt och starkt av dig att ändra riktning 360 grader mot ett hälsosammare levnadssätt.
  Sedan spelar ingen roll hur man går till väga, om man äter kolhydrater eller inte det väljer man som det känns som bäst men jag tror på vissa saker gällande viktnedgång om MAN SKALL LYCKAS.
  1 : DISCIPLIN
  2: BESTÄMMA EN GÅNG FÖR ALLA
  3: TRIVAS I DEN LEVNADSSÄTT SOM MAN BÖRJAR ( DEN HÄLSOSAMMA SÅ KLART )
  4: ATT FÖRSTÅ ATT 9 WIENNEBRÖD BEHÖVS INTE FÖR ATT BLI LYCKLIG ( SOM JAG GJORDE 🙂 ) MAN KAN ÄTA EN O NJUTA
  5: ARBETA MED DET MENTALA ATT ALLT ÄR INTE MAT, DET FINNS MYCKET MER ÄN ATT BARA FOKUSERA PÅ MAT
  Det är många som börjar på att gå ner men de tappar motivationen efter ett tag och går tillbacka ( som jag har gjort några gånger).
  Men denna gång sa jag nu eller aldrig.
  Thess som sagt det är fantastikt på den resa som du har haft och du motiverar mig ännu mer.
  HE he ( JAG KÖR LITE KOLHYDRATER ) 😉
  Lycka till med den nya livet o kroppen 🙂
  Dimitrios

  • Tack tack så hjärtligt!! Ja man måste väga väldigt mycket för att förstå, men samtidigt så känns de nog underbart för alla när man blir hälsosammare! Kör hårt. Sista biten är jobbigare än något annat!! Lovar, jag är där nu. Men skam den som ger sig!! 👍👍 tack igen!! Och hatten av till dig!! 💪💪💪

 8. Glömde tilläga att jag har varken opererat magsäcken på att gå ner.

  Rätt kost ( räkna på kcal) och hårt träning.

  Dessa sätt har jag gått ned i vikt och helt själv ( faktiskt det finns som mycke info på nätet på nyttig mat eller tränings metoder o mycke mer på att man behöver bara öppna datan och läsa ,inga konstigheter.

  Dimitrios må gott 🙂

 9. Hallå igen,

  Som jag skrev igår om min viktnedgång så kommer jag inte slippa undan om att operera bort löshud som jag har.
  Eftersom du har gått genom operation och ser väldigt snyggt, jag skulle uppskatta hur man skall gå till väga, jag vill ha lite tips på var skall jag börja kontakta och vem.Om du har tid och lust så skulle jag bli väldig glad 🙂

  Jajamensan märker själv att de sista kg går väldig segt men tålamod och köra på som gäller 🙂

  må gott

  Dimitrios

  • Börjar med att kontakta din vårdcentral sen är de deras jobb att skicka remiss till närmaste plastikkirurgi och sen är de som som avgör. Så gjorde jag och de funka fint!! Är väldigt nöjd med resultatet!! Bästa jag gjort!
   Tack igen!
   Må bäst du med!
   Thess

 10. Hallå igen,

  en fråga på varför är magen svullen,är det pga operationen?

  Sedan måste meddela att jag tycker om din blogg för det innehåller hjältar ( tex du så klart 🙂 ) som har kämpat och ger inte upp så lätt.

  Fantastikt Thess

  Dimitrios

  • Tack tack igen!! Ja de är pga operationen som magen svullnar upp men de måste jag vänja mig vid då de kommer hålla på i typ ett halvår!
   Tack tack så mycket för komplimangen om min blogg!!
   Tack!
   Thess

 11. Vill fråga dig också ( och jag lovar det blir sista fråga gällande operation så jag inte blir så tjatig), när du säger : plastikkirurgi och sen är de som som avgör — vad avgör de? är det om man har tillräckligt med löshud tex? angående kostnad har jag förståt att man lägger själv handen i plånboken. När det gäller svullnaden i magen som du har ,är det väldig jobbigt tex: har du ont?

  Jag är lite orolig när det gäller operationer, eftersom jag har hittils inte opererat mig eller haft allvarliga problem med min hälsa för att besöka sjukvård.

  Bästa hälsningar

  Dimitrios

  • Dom har direktiv som går efter vet inte men de måste vara ett visst antal cm häng för att få de via landstinget. Annars får man betala själv. Från 40 tusen och uppåt kostar de typ. Och nej de gör inte ont. Jag slapp greja med magmusklerna så på mig tog dom bara bort hud och lite fett. Men måste du fixa med musklerna gör de ondare. Naturligtvis känns de. Men inget mot vad jag trodde!! Stramingar och svullen Thats it!!
   Ingen fara alls! Svarar i mån av tid och även kunskap!!
   Thess 😀

 12. Hej..
  Gudars så härligt att läsa din blogg.. Starkt jobbat! Du kanske kan ge mig tips på hur jag kommer igång med LCHF? Har googlat lite men ger upp när jag hör/läser om allt annat man ska/kan ersätta ”onyttigt” med så det liksom blir LCHF anpassat.. Saker och grejer jag aldrig hört talas om.. Är det så krångligt som jag fått för mig? Skulle gärna vilja pröva detta med LCHF. Men jag behöver lite hjälp att komma igång.. Vill du? Du verkar vara en så sprudlande, sympatiskt och ICKEdömmande person.. Skulle vara dig evigt tacksam!! 🙂

  Jag finns på min blogg:
  http://www.karedo.bloggplatsen.se
  Eller på Facebook:
  Sofi Birgersson

  Trevlig påsk och jättekram //s

  • Hej Sofi!
   Jag skulle säga börja enkelt, de du behöver i mat väg är protein och fett, sen ta de lungt. Stressa inte! Inget sker över en natt, hitta din väg. Sålänge du dämpar kolhydraterna, expressen och aftonbladet brukar sälja lchf mat tidningar en gång i månaden. Jag brukar köpa dom som inspiration, men för den som precis börjat finns de färdiga veckomatsedlar, annars Katrin Z som äger lchfklubben har ju en super bra bok, dags att bli smal. De är inte så komplicerat som de verkar. Börja lev liberalt och sen kan man allt eftersom sänka intaget på kolhydrater. Så gjorde jag och de funka för mig. Dom första månaderna åt jag kanske runt 30-40 g kolhydrater men nu försöker jag ligga under 10g per dag. Men de är som jag lever, de är så min kropp mår som bäst. Din kropp mår kanske bäst på 20-30 g?? Man måste känna efter själv vad som kropp trivs med! Hoppas du har fått svar på dina frågor, annars är jag här! Svarar så snartj kan!!

   • Tack snälla för ditt svar.. Hade helt missat att du svarat (hur kan jag se att du svarat mig här, utan att behöva gå in och ”chansa” går det?) Har börjat dra ner på kolhydrater men inte riktigt helt ännu. Undviker typ helt godis, ”gottis” och de vanliga (bröd,potatis,pasta och ris)
    Jag har faktiskt lyckats gå ner 6kg på 12 veckor, heja mig! 🙂 men det går ju så sjukt långsamt.. Men har inte kunnat träna pga sjukdom 😦 tyvärr!
    Har sett dem tidningarna, men inte köpt någon ännu.. Kanske skulle göra det 🙂

    Tack! Kram Sofi

  • Så snart jag kan skulle de stå. Kör hårt och fråga tänk fett protein tillbehör tex broccoli blomkål vitkål. 👍👍
   Kör hårt!
   Och fråga om de är något!!
   Mvh
   Thess och njut av påsken! 🐥🐣🐤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s